Ik doe mee met de MIND Blue Monday Run 2023

Shanon Klingendael
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 250 (92%)

Zo'n tien jaar geleden klopte ik bij de GGz aan vanwege mijn depressie en andere psychische problemen, hopende dat de psychologen mijn klachten wegtoverden. Al snel kreeg ik in de gaten dat dat mission impossible was en dat ik een lange weg zou gaan bewandelen. Ik werd niet alleen geconfronteerd met de 'monsters' in mijn hoofd, maar ik moest ook een strijd voeren voor het krijgen van de juiste hulp en een lange adem hebben voor de vervolgens maandenlange wachtlijsten. 

Ook worstelde ik dagelijks met het onbegrip rondom psychische problemen. Van buitenaf was niet te zien hoe slecht en eenzaam ik mij voelde, want zolang ik functioneerde, viel het vast wel mee. Ik kon de schijn goed ophouden en wist het allemaal zelf wel te redden, hoewel ik diep van binnen snakte om hulp. Mijn klachten verergerden doordat ik mijzelf niet serieus nam en mij ook niet gehoord voelde door de 'buitenwereld'.

In de afgelopen jaren heb ik de GGz als cliënt meegemaakt, maar ook als student voor mijn opleiding Communicatie en Psychologie. Ik heb van dichtbij gezien hoe hardnekkig het stigma is rondom psychische problematiek. 

Voor mijzelf is sport altijd mijn uitlaatklep geweest. Beweging zorgde er voor dat ik even lucht kreeg en mijn hoofd leeg kon maken. In de afgelopen jaren heb ik steeds meer handvatten gekregen om met mijn negatieve gedachtes en gevoelens om te gaan en ben ik mijn verleden een plekje aan het geven. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid en in plaats van mijzelf te isoleren, durf ik meer in de buitenwereld te staan en de monsters in mijn hoofd te tackelen. 

Als je mij een aantal jaar geleden had gevraagd of ik geloofde in herstel, dan had ik een twijfelachtig antwoord gegeven. Sinds een jaar durf ik te zeggen dat het beter met mij gaat en dat herstel mogelijk is. Dat gun ik iedereen!

Samen met een dierbare vriendin zal ik de 10 km gaan lopen om aandacht te vragen voor depressie en psychische problemen. Mentale gezondheid is enorm belangrijk en zeker niet vanzelfsprekend. Daarom zet ik mij in om zoveel mogelijk donaties op te halen voor MIND. Zo wil ik helpen om psychische problemen te voorkomen en de mensen die er last van hebben te ondersteunen. Steun jij mij in mijn actie voor MIND? Deel mijn actie dan met iedereen die je kent of doneer!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 17-01-2023 | 15:23
€ 15 10-01-2023 | 17:04
€ 5 27-12-2022 | 10:46 Mooi initiatief! Heel veel succes, you can do it!
€ 5 26-12-2022 | 12:35 Heel veel succes met rennen Shanon! Mooi dat je je hiervoor inzet, ik zal aan je actie denken vanaf Bali later dit jaar! Fijn dat er zoveel mensen zich laten horen en uitspreken over psychische kwetsbaarheid en de-stigmatisering.
€ 10 24-12-2022 | 20:46 Zo goed dat je dit doet!! Heel veel succes!