Waarom zou je hardlopen voor MIND?

03-11-2022 | 11:15

Hardlopen is lichamelijk een uitdaging, maar mentaal een strijd. Een strijd met jezelf. Met je eigen gedachten.

Lichamelijk grenzen verleggen

Met hardlopen verleg je lichamelijk jouw eigen grenzen. Stap voor stap. Telkens een beetje verder. Een beetje sneller. Soms een stapje terug. En dan weer vooruit.  

Mentaal de strijd aangaan

De echte strijd van hardlopen is mentaal. De lichamelijke uitdagingen vang je vaak mentaal op. Alleen al de aanloop. Geen zin. Moe. Een lange dag achter de rug. Het is buiten koud. Je motiveert jezelf met woorden: ‘Kom op, gaan! Na afloop voel je je goed.’ Zijn tijdens het lopen je benen moe? Dan houd je moed door tegen jezelf te zeggen: ‘Nog een klein stukje. Niet opgeven. Doorzetten.’ Heb je het idee dat je niet meer kan? Dan houd je jezelf voor dat je erdoorheen moet om verder te komen. Op de langere termijn profiteer je er van.

Dit is het leven

Als je dan het punt hebt bereikt dat het lopen soepel verloopt, weet je weer waarom je de strijd aangaat. De euforie. Je loopt op wolken. Je lijkt wel te zweven. Je laat de bagage in je hoofd los. Je bent in het hier en nu. Je hebt je ademhaling onder controle. Jouw lijf die meebeweegt met het idee van hardlopen in jouw hoofd. Dit is het leven.

kracht + kracht = superkracht

Hoe mooi is het om je met jouw mentale strijd hard te maken voor andermans mentale strijd? Bestaat er een meer passende manier?

Wil jij ook superkrachten produceren? Sluit je aan bij team Happy Movement!