Stichting Stilgeweest Nijmegen

Stichting Stilgeweest rent en fietst mee met de Blue Monday Run

Nog te gaan

van totaal € 500 (0%)

Stichting Stilgeweest rent mee met de MIND Blue Monday Run! 

Om aandacht te vragen voor jongere nabestaanden van zelfdoding, maar ook de psychische gezondheid van jongeren in het algemeen, rennen wij dit jaar mee met de MIND Blue Monday Run.

Wij zetten ons als Stichting Stilgeweest in voor jongere nabestaanden van zelfdoding.

Hiertoe zetten wij ons in om de omgeving, instanties, en scholen beter te informeren over hoe steun eruit kan zien, maar ook tot het ontwikkelen van plekken (online en offline) waar jongere nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten. Wij hebben tot doel mensen dichter tot elkaar te laten komen, opdat rouw na zelfdoding minder eenzaam is.

Nog iedere dag overlijden er in Nederland namelijk vijf mensen aan suïcide. Om suïcide te voorkomen is betere preventie, maar ook betere postventie nodig. Worden nabestaanden niet goed bijgestaan dan kan suïcide zelfs besmettelijk zijn. 

Uit ervaringen van nabestaanden blijkt vaak dat de omgeving geen idee heeft wat ze moeten doen. Voor het overlijden van een vader, moeder, of familielid is er een protocol, maar verlies je iemand aan zelfdoding dan is het voor de omgeving vaak lastiger om daar goed mee om te gaan. Ook werkgevers en scholen hebben vaak geen plan klaarliggen, wat het proces van rouwen des te eenzamer maakt. 

Ben jij nabestaande, of ken je een nabestaande van zelfdoding? Kijk gerust op onze website voor jongeren www.stilgeweest.nl of voor volwassenen www.toenwashetstil.nl. Wil je ons steunen? Doe dan een donatie via een overschrijving naar NL41ABNA0107734230 ten name van Stichting Stilgeweest. 

 

Stichting MIND
Stichting MIND zet zich in om psychische problemen te voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen. Bij MIND vind je informatie, inspiratie en steun. MIND zorgt ervoor dat mentaal welzijn op de politieke agenda staat.

Wij vinden dit belangrijk en daarom gaan wij hardlopen om zoveel mogelijk donaties op te halen voor MIND. Zo willen wij helpen om psychische problemen te voorkomen en de mensen die er last van hebben te ondersteunen. Steun jij ons in deze actie voor MIND? Deel onze actie dan met iedereen die je kent en doneer!

 

Zelf hulp nodig?
Worstel je zelf met gedachten aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Je kunt gratis chatten op www.113.nl of bellen met (0800-)0113.

Als je zelf steun nodig hebt of wilt praten, kun je anoniem bellen met MIND Korrelatie: 0900-1450. En via MIND kun je in contact komen met mensen met dezelfde ervaringen als jij.

Alvast veel dank voor je betrokkenheid.

 

Mee rennen, fietsen, of wandelen?

Wil jij ook aandacht vragen voor jongere nabestaanden van zelfdoding of de geestelijke gezondheid van jongeren? Kom dan mee rennen of wandelen met ons! 

Op maandag 16 januari 2023 organiseren wij twee runs. We verzamelen om 10.00uur aan de start, bij het Valkhofpark. Om 10.30uur klinkt het startschot en mag je beginnen met rennen of lopen! Samen met de andere deelnemers loop jij/lopen wij de 5 of 10 kilometer. 

5km (hardlopen): Beginnend bij het Keizer Traianus plein rennen we over Nijmeegs bekendste brug naar Lent. Aldaar lopen we een stukje langs de Waal richting Veur Lent, waarna we via de Snelbinder terug naar Nijmegen gaan. Via het roemruchte Keizer Karelplein rennen we over de Oranjesingel terug naar het startpunt en tevens de finish.

Bekijk de route hier.

10km (hardlopen): Is 5km voor jou appeltje-eitje? Maak dan een ronde van 10km in plaats van 5! In plaats van langs de Waal naar de Snelbinder te rennen, brengen we eerst nog even een bezoekje aan Fort Beneden Lent. Via de Zaligebrug bereiken we Veur Lent, en vanaf daar rennen we naar de Snelbinder. Eenmaal terug op het vaste land maken we nog even een uitstapje naar de Sint Anna door de Doctor Jan Berendsstraat af te lopen. Via de Sint Anna lopen we naar het Keizer Karelplein en sluiten we weer aan bij de 5km renners om de finish te bereiken. 

Bekijk de route hier.