G

Gouda Blue Monday Run met wethouder van Popering-Kalkman

Gouda brengt inwoners samen voor de MIND Blue Monday Run 2024
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 250 (260%)
Wij hebben samen al 8 km afgelegd

De derde maandag van januari is volgens velen de meest depressieve dag van het jaar. De wethouder publieke gezondheid vraagt samen met Promen, Reakt, Gro-Up, ExPex en Sport.Gouda aandacht voor mentale gezondheid en de kracht van bewegen. Het idee ook een Goudse Blue Monday Run te faciliteren, ontstond afgelopen jaar op Blue Monday toen de wethouder na het hardlopen deze blauw-getinte foto op sociale media deelde en aandacht vroeg voor het onderwerp.

Waarom in Gouda?
De gemeente heeft het tegengaan van eenzaamheid en depressiviteit als een belangrijk speerpunt benoemd en ziet ook de kansen die sporten en bewegen bieden ter bevordering van de mentale gezondheid. Eerder dit jaar ging Hare Majesteit Koningin Máxima in gesprek met Goudse jongeren over dit onderwerp en de kracht van bewegen. MIND Us heeft gemeente Gouda uitgenodigd om koploper te zijn op het gebied van mentale gezondheid onder jongeren. 
We bouwen graag samen aan een groot Gouda team met brede vertegenwoordiging en deelname, want daarmee creëren we draagvlak voor het onderwerp.

Doe mee of deel deze link!
We kiezen twee momenten om te wandelen of hard te lopen:
12.30 en 17.00 uur met warme chocomelk bij terugkeer om nog even na te praten.

We starten en eindigen bij het Huis van de Stad, binnen in de centrale hal en koffiecorner. Het kiezen en lopen van een bepaalde afstand is naar eigen keuze en op eigen verantwoordelijkheid, waarbij een route-suggestie gedaan zal worden voor wie daar behoefte aan heeft. Tevens raden we aan bij het vormen van groepjes deze niet groter dan 4 personen te maken.

Disclaimer: De Blue Monday Run, op 15 januari ook in Gouda, is geen georganiseerd evenement; dat wil zeggen: er is geen sprake van een wedstrijd, vaste routes, starttijden, of zoiets als een officiële organisatie. Deelnemen is ieders eigen verantwoordelijkheid. Voor vragen hierover kunt u terecht op deze website: https://bluemondayrun.doemeemetmind.nl/veelgestelde-vragen/tools-voor-teams

Bekijk alle
€ 15 15-01-2024 | 14:01
€ 10 15-01-2024 | 11:45
€ 10 14-01-2024 | 20:21
€ 15 14-01-2024 | 20:19
€ 15 14-01-2024 | 18:22