O

One step at a time

Samen in beweging
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (91%)
Wij hebben samen al 51 km afgelegd

Mijn naam is Priscilla (35). Ik was veertien toen ik in mijn eerste depressie gleed.

Bijna 1 op de 5 Nederlanders krijgt ooit in zijn leven te maken met een depressie. Dat zijn een hoop mensen, en dat getal moet omlaag. Een van de manieren waarop we dit zelf kunnen bewerkstelligen is door het taboe dat nog steeds rondom depressie heerst, te doorbreken; door met elkaar in gesprek te gaan en door aandachtig te luisteren naar wat gezegd en niet gezegd wordt. Ik heb in mijn omgeving regelmatig te maken gehad met mensen die het, net als ik, niet meer zagen zitten. Maar ik ben van mening dat we, door met elkaar in gesprek te gaan, een vangnet kunnen creëren voor het falende zorgsysteem waarin de wachtlijsten voor professionele hulp schrijnend zijn. Als we ons met zijn allen iets meer open stellen en elkaar de kans geven om vrijuit te spreken over wat zeer doet dragen we individueel bij aan ons zelfherstellend vermogen. Weten dat je bij een ander of een naaste terecht kunt maakt het wachten op de echte (professionele) hulp wellicht wat draaglijker. 

Stichting MIND zet zich in om psychische problemen te voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen. Bij MIND vind je informatie, inspiratie en steun. MIND zorgt ervoor dat mentaal welzijn op de politieke agenda staat. Als je zelf steun nodig hebt of wilt praten, kun je anoniem bellen met MIND Korrelatie: 0900-1450. En via MIND kun je in contact komen met mensen met dezelfde ervaringen als jij.

Tijdens de Blue Monday Run van MIND  zullen we ons hardlopend (of fietsend) zichtbaar maken in ons gevecht tegen het taboe. Mensen die 1-3 uur per week sporten hebben 1,5x zo weinig kans op het ontwikkelen van een psychische stoornis. Ook heeft beweging een positief effect op mensen die herstellen van een milde tot matige depressie. Voor de run is het de bedoeling dat ons team (One step at a time) gesponsord wordt en er dus geld wordt ingezameld zodat MIND kan investeren in preventie en voorlichting bij jongeren (75% van de psychische klachten ontstaan voor het 25ste levensjaar).  

Op 16 januari om 19.30 uur, zullen we een afstand van ca 5 km afleggen (bridge to bridge Venlo-Blerick). We doet dit op een rustig tempo waarbij we rekening houden met elkaar. Mocht hardlopen echt geen optie zijn, dan is het mogelijk om op de fiets "aan te haken". Na de run warmen we gezamenlijk op in Het Palet (Alexander van Parmastraat 22, Blerick). Hierbij nodig ik jullie uit tot delen. Ik doe bij deze een oproep voor verhalen van lotgenoten, omstanders en/of professionals. Is dit iets voor jou? Stuur me even een berichtje. We sluiten de depressiefste dag van het jaar af door stil te staan bij hen die we in de strijd tegen depressie hebben verloren. Dit doen we middels  1 minuut stilte. Naar verwachting sluiten we de avond rond 21.00 uur af.Concreet:

 

19.15 Verzamelen Het Palet (vanuit hier lopen we naar de Zuiderbrug)

19.30 Start Blue Monday Run

20.15 Verwachte terugkomst Het Palet, gezamenlijk opwarmen, mogelijkheid tot het delen van verhalen

21.00 1 minuut stilte en afsluiting

 

Wil je meedoen? Helemaal top! Schrijf je in via:

https://bluemondayrun.doemeemetmind.nl/team/one-step-at-a-time

 

Liever alleen doneren? Scan de QR code op de pagina. Heel erg bedankt!

Nog vragen? Neem contact op via slownessmindfulness@hotmail.com

 

Hopelijk tot de 16de!

Bekijk alle
€ 5 27-03-2023 | 10:52 Hoi Sunny ik ben Jeroen Ras en werk als redacteur bij het nieuwe tv-programma Nadia op NPO 1. Ik zag het mooie artikel met jou en Marlon in de Winq. Jullie verhaal sluit heel mooi aan bij het onderwerp van één van onze afleveringen, dus ik wil jullie graag uitnodigen en kijken of jullie het ook leuk vinden om mee te doen. Kan je mij bellen of een sms'je sturen? Mijn nummer is 0653334444 en mail adres is jras@humanfactortv.nl ik hoor graag van jullie. Hartelijke groet, Jeroen
€ 40 16-01-2023 | 23:54
€ 10 16-01-2023 | 23:34
€ 20 16-01-2023 | 20:29
€ 50 16-01-2023 | 13:19