Tips voor studenten en verenigingen

Heb jij of heeft iemand in je omgeving last van psychische klachten en wil je graag tips hoe je hier het beste mee kan omgaan? MIND biedt een uitgebreid aanbod aan flyers met handvatten bij verschillende psychische problemen. 

Ben jij of ken jij iemand met psychische klachten? Wil je graag tips of persoonlijke advies hoe je hier het beste mee kan omgaan? Via de MIND hulplijn kun je gratis gebruikmaken van het advies van professionele hulpverleners en daarnaast heeft MIND een uitgebreid aanbod aan flyers met handvatten bij verschillende psychische problemen.

Ga direct naar:

 

  • MIND Atlas: Op de MIND Atlas vind je zo'n 450 cliënten- en familieorganisaties in het hele land. Ben je op zoek naar een organisatie bij jou in de buurt, voor bijvoorbeeld (lotgenoten)contact, trainingen of advies? Zoek dan op locatie of soort organisatie en vind de organisatie die bij jou past.


  • Inloopalliantie.nl: In Nederland zijn de laatste tien jaar door verschillende organisaties inloopmogelijkheden voor en door jongeren geïnitieerd. Jongeren kunnen zonder afspraak, verwijzing of indicatie, gratis en in vertrouwen binnenlopen. Ze vinden er een luisterend oor en alleen of met elkaar kunnen ze werken aan hun ontwikkeling en het versterken van hun mentale gezondheid.

 

  • Doe mee met de MIND Blue Monday Run! Hiermee werk je aan je eigen fysieke én mentale gezondheid. En tegelijk maak je depressie en andere psychische klachten beter bespreekbaar en haal je donaties op voor MIND, zodat wij ons kunnen blijven inzetten voor een psychisch gezonde samenleving ❤

In dit artikel zie je wat MIND onder meer met de donaties doet.

MIND heeft speciale aandacht voor jongeren, omdat we weten dat 1 op de 6 jongeren depressieve klachten heeft en omdat 75% van de psychische problemen ontstaat voor het 25e levensjaar. Uiteindelijk krijgt bijna 40% van de Nederlandse bevolking zelf of in de directe omgeving te maken met psychische klachten. Helemaal niet zo vreemd dus, als jij ook een keer ergens last van hebt. We zijn allemaal mensen en we hebben allemaal onze eigen uitdagingen.

Meer informatie over MIND vind je op onze organisatiewebsite www.wijzijnmind.nl.

Heb je vragen? Neem contact op!