Tips voor Teams

Hieronder 10 tips voor MIND Blue Monday Run teams!

 

Aanmelden team en teamleden

1. Hoe maak ik een MIND Blue Monday Run teamactie aan?

2. Hoe zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk teamleden krijg?

Route, trainen en bijhouden van je voortgang

3. Tips voor het bepalen van de looproute

4. Waar vind ik een goed trainingsschema voor mijn team?

5. Hoe hou ik (automatisch) de afgelegde kilometers van m'n team bij?

Organisatie van jullie run

6. Hoe betrek ik vrijwilligers bij onze MIND Blue Monday Run?

7. Hebben we een vergunning nodig voor onze MIND Blue Monday Run?

8. Hoe kunnen we samenwerken met lokale (hardloop-)winkels?

Donaties ophalen voor het goede doel

9. Hoe zorg ik dat ons team het streefbedrag haalt?

10. Hoe kan ik het streefbedrag verhogen?

 

 

Aanmelden team en teamleden

 

1. Hoe maak ik een Blue Monday Run teamactie aan?

 

Heel simpel! Klik op de knop Doe mee! , vul je gegevens in en kies in het aanmeldproces voor: "Team. Ik wil een team starten met meerdere personen". Natuurlijk mag je ook met z'n tweetjes een team vormen ;-)

 

 

Nieuwe teamleden klikken gewoon op de knop Doe mee! , vullen hun gegevens in en kiezen in het aanmeldproces voor: "Teamlid. Ik wil lid worden van een bestaand team". 

 

En in het volgende scherm selecteer je het team waar je lid van wilt worden...

De rest van het aanmeldproces wijst zichzelf waarschijnlijk wel. Heb je toch vragen? Neem dan even contact op.

 

2. Hoe zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk teamleden krijg?

 

Hoe meer mensen er in jouw team zitten, hoe meer donaties je ophaalt en des te meer mensen je kunt bereiken met jullie boodschap over mentale gezondheid. En natuurlijk heel erg gaaf om met een (kleine of grote) groep mensen samen op Blue Monday (maandag 16 januari 2023) te bewegen voor meer mentale balans! 

Tips om nieuwe teamleden te werven:

 • Maak een WhatsApp groep aan met alle mensen die je kent en nodig daarin iedereen uit om mee te doen! Vertel waarom jij het belangrijk vindt om mee te doen en zet de link / URL van jouw teampagina in het bericht. Mensen die mee willen doen in jouw team hoeven dan alleen op de knop "Ik wil in dit team" te klikken en hun gegevens in te vullen om mee te doen. 
 • Bel je beste vriend(en) of vriendin(nen) en vraag of ze samen met jou mee willen doen. Maak van tevoren alvast het je teampagina aan, want dan geef je het goede voorbeeld en is het makkelijker om ja te zeggen :-)
 • Vertel op school, je opleiding, je werk of sportclub dat je meedoet en vraag of ze ook mee willen doen. 
 • Als je e-mailt of appt: stuur altijd de link / URL van jouw teampagina mee! Mensen die mee willen doen in jouw team hoeven dan alleen op de knop "Ik
   wil in dit team" te klikken en hun gegevens in te vullen om mee te doen. 
 • Zet een screenshot op het beginscherm van jouw telefoon!  Dan kunnen jouw vrienden en kennissen die scannen en meteen doneren of lid worden van jouw team! Je vindt de QR code via het rode rondje onderaan jouw teampagina (zie afbeelding hieronder).

 

 

Route, trainen en bijhouden van je voortgang

 

3. Tips voor het bepalen van de route

 

 • Welke omgeving kies je?
  • Mensen vinden het vaak fijn om in een groene omgeving te hardlopen of wandelen, dus kijk of er mooie parken of natuurgebieden die toegankelijk zijn in jouw omgeving zijn.
  • Een route in de stad kan natuurlijk ook heel leuk zijn. Je zult zeker de aandacht van ander mensen op straat trekken in je MIND T-shirt! Hou er wel rekening mee dat het een veilige route is en dat je in sommige gevallen een vergunning nodig zult hebben om in een (grote) groep deze route af te leggen.
  • Neem ruim van tevoren contact op met jouw gemeente om zeker te weten of je een vergunning nodig hebt en zo ja, om deze tijdig aan te vragen!
 • Start- en finischpunt: 
  Het kan heel leuk zijn om een speciale locatie als start- en/of finischpunt te kiezen... Denk aan een bekende plek, een standbeeld, een bekend gebouw, het favoriete café in de buurt, het gemeentehuis, je school, het gebouw waar je werkt, een ingang van een park of bos, of welke andere bijzondere plek dan ook! Als je kiest voor een café sportschool of sportwinkel, kun je met de eigenaar misschien wel iets leuks verzinnen met warme chocomel of een sportdrankje bij de finisch!
 • Eén of meerdere afstanden?
  Sommige mensen in jouw team zijn misschien gewend om een grote afstand te (hard)lopen en anderen misschien juist niet... Vraag iedereen daarom van tevoren (bijvoorbeeld via een WhatsApp groep) welke afstand hun voorkeur heeft. Je kunt dan voor kiezen om de mensen die de lange afstand afleggen eerder te laten starten, zodat iedereen wel ongeveer tegelijk over de finisch komt. 

 

4. Waar vind ik een goed trainingsschema voor mijn team?

Als deelnemer aan de MIND Blue Monday Run mag je gratis lid worden van Hardlopen.nl, waar je een heleboel trainingstips kunt krijgen, zowel voor beginners als voor gevorderde hardlopers. Klik hier om gratis lid te worden van Hardlopen.nl

 

5. Hoe hou ik (automatisch) de afgelegde kilometers van je team bij?

 

Als je dat leuk vindt - ook voor jouw sponsors - kun je jouw sportieve prestaties toevoegen aan jouw actiepagina! De afstanden die jij aflegt bij het trainen en op de dag zelf worden opgeteld en getoond op jouw actiepagina. Bovendien wordt de totale de totale afstand van alle acties opgeteld en weergegeven op de teampagina en op onze homepage.

Dit kan op twee manieren:

 • Via een koppeling met je eigen Strava-account (Lees op deze pagina hoe je dit in kunt stellen)
 • Door de afstanden handmatig in te voeren (Lees op deze pagina hoe) 

 

 

Organisatie van jullie run

 

6. Hoe betrek ik vrijwilligers bij onze MIND Blue Monday Run?

 

Hoe meer mensen als vrijwilliger bij jouw teamactie betrokken zijn, hoe meer het gaat leven en je plezier kunt hebben aan het samen organiseren!

 • Bedenk eerst waar je vrijwilligers voor in wilt zetten. Is dat om foto's te maken? Of om te helpen van tevoren een route te bepalen? Of om zoveel mogelijk deelnemers aan jullie Blue Monday Run te werven? Het is handig om eerst de verschillende taken op een rijtje te zetten en vervolgens voor ieder takenpakket een korte omschrijving te maken. 
 • Wanneer je helder hebt omschreven wat voor hulp je zoekt, deel je deze omschrijving via WhatsApp, e-mail of je belt mensen om ze te vragen of ze jou hiermee kunnen helpen!
 • Suggesties voor dingen waar je mensen om hulp voor kunt vragen: 
  • Uitzetten van de route
  • Aanmoedigen van de deelnemers
  • Uitdelen drankjes bij finisch
  • Werven van bedrijven die jullie team willen sponsoren (bijvoorbeeld met een leuk cadeautje voor iedereen die meedoet)
  • Foto's en filmpjes maken van de deelnemers
  • Helpen met aanvragen van een vergunning bij de gemeente als dat nodig is. 
 • Tip: wees niet bang om mensen te vragen om hulp! De meeste mensen vinden het een eer dat je ze vraagt en vinden het leuk om iemand te kunnen helpen... Zeker als dat voor een goed doel als mentale gezondheid is.

 

7. Hebben we een vergunning nodig voor onze MIND Blue Monday Run?

 

Of je een vergunning nodig hebt, hangt af van waar je de route plant en hoeveel mensen er meedoen met jouw team. Als jouw route midden in de stad is en je bent met een grote groep, dan is het wel verstandig om zo spoedig mogelijk even contact op te nemen met jouw gemeente. 
Loop je in een klein groepje of alleen en loop je verder niemand in de weg, dan heb je waarschijnlijk geen vergunning nodig. 

 

8. Hoe kunnen we samenwerken met lokale (hardloop-)winkels?

 

Dit hangt natuurlijk af van de vraag of jouw lokale (hardloop-)winkel ervoor open staat om jullie teamrun te steunen. Tip: Zorg dat jullie teampagina er tip-top uitziet (hier lees je hoe je de pagina kunt aanpassen) en ga naar de winkel toe. Vraag aan een winkelmedewerker of je even kunt overleggen met de manager en leg hem/haar/hen je vraag voor! Als mensen weten dat jullie dit doen om iedereen die met somberheid, depressie of andere psychische klachten te ondersteunen en voor jullie eigen fysieke en mentale gezondheid, dan zullen ze vast willen helpen. 

Tip: Vraag ook of ze ook ruimte hebben voor flyers (A6 / ansichtkaart formaat) en posters (A4 of A3). Zo ja, neem dan even contact op met ons en laat weten hoeveel flyers en posters je wilt ontvangen, want dan sturen wij die toe!

 

 

Donaties ophalen voor het goede doel

 

9. Hoe zorg ik dat ons team het streefbedrag haalt?

 

De belangrijkste succesfactoren zijn:

 1. Ieder teamlid zorgt voor een eigen persoonlijke motivatie op hun eigen pagina beschrijven en vertellen waarom zij zich in willen zetten voor mentale gezondheid.
 2. Ieder teamlid zorgt voor leuk beeldmateriaal op z'n eigen pagina. 
 3. Ieder teamlid deelt zijn of haar pagina met zoveel mogelijk mensen! Delen, delen en nog eens delen! Want hoe meer mensen weten dat jullie je inzetten, hoe beter. Mensen krijgen dan de kans om ook iets bij te dragen en om jullie te steunen in jullie geweldige actie. Tegelijkertijd is het onderwerp mentale gezondheid dan meteen gesprek van de dag!

 

10. Hoe kan ik het streefbedrag verhogen?

 

Heb jullie het streefbedrag al gehaald? Dan is het zeker zinvol om het streefbedrag te verhogen, want mensen willen jullie juíst steunen als jullie het streefbedrag nog niet gehaald hebben! Het gekke is: Als jullie het streefbedrag al gehaald hebben, dan hoeft het niet meer denken ze misschien, terwijl er echt nog heel veel nodig is om te zorgen voor een psychisch gezonde samenleving. Hier lees je hoe je het streefbedrag kunt aanpassen.

 

 

Heb je zelf nog leuke tips voor teams?

 

Mocht jij nog leuke tips hebben die ook interessant zijn voor andere teams? Deel het dan vooral via het contactformulier

 

Oja nog één tip of eigenlijk een wens: Heb vooral heel veel plezier samen!