Wat doet MIND met de donaties?

MIND wil dat iedereen die nu of in de toekomst te maken heeft met psychisch leed kan rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg.

Wij streven naar een samenleving waarin we psychische gezondheid koesteren, daarin investeren en alles doen om onnodig psychisch leed te voorkomen. Alle donaties worden ingezet om een psychisch gezonde samenleving te bereiken. 
 
Onze focus ligt hierbij op jongeren, omdat uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 jongeren depressieve klachten heeft, 1 op de 3 prestatiedruk ervaart en dat de vooroordelen rondom mentale problemen ook onder jongeren nog groot zijn. Bovendien ontstaat 75% van de psychische problemen vóór het 25e levensjaar. 

 

Hieronder staan voorbeelden van hoe MIND zich inzet voor een psychisch gezonde samenleving.

 

MIND biedt betrouwbare informatie en tips 

Heb jij of heeft iemand in je omgeving last van psychische klachten en wil je graag tips hoe je hier het beste mee kan omgaan? MIND biedt een uitgebreid aanbod aan flyers met handvatten bij verschillende psychische problemen. 

Heb jij of heeft iemand in je omgeving last van psychische klachten en wil je graag tips hoe je hier het beste mee kan omgaan? MIND biedt een uitgebreid aanbod aan flyers met handvatten bij verschillende psychische problemen.

Ga snel naar:

 

Hieronder volgen nog meer voorbeelden van projecten die MIND doet om mensen te helpen.

 

MIND Young Studio

Voel je je wel eens somber, heb je vaak last van stress of heb je te maken met andere psychische klachten? Het team van de MIND Young Studio kan erover meepraten. Daarom delen ze video's en posts via YouTube, Instagram en TikTok over allerlei onderwerpen die te maken hebben met psychische klachten. Ze stellen de vragen die jij ook zou willen stellen, geven de tips waar je wat aan hebt en vragen je om mee te denken. De MIND Young Studio deelt video's op YouTube over alles wat met mentale gezondheid te maken heeft, post dagelijks op Instagram, maakt podcasts (te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en Soundcloud), en post video's op TikTok

 

Doneer nu  of

Doe mee met de MIND Blue Monday Run 

 

 

MIND Young Academy

MIND Young Academy is een onderwijsprogramma waarin jonge ervaringsdeskundigen (peer educators) die zelf of in hun directe omgeving te maken hebben (gehad) met psychische problemen hun ervaringen delen. Via deze persoonlijke verhalen maken zij dit onderwerp op een laagdrempelige en interactieve manier bespreekbaar in de klas. Op basis van nauw contact met de docent van de deelnemende groep(en) en zorgprofessionals in de school breken de peer educators het gesprek open. En zorgen zij dat de jongeren, indien nodig, de weg naar verdere hulp kennen. Binnen school, of daarbuiten. Door te werken met jonge ervaringsdeskundigen staat de belevingswereld van jongeren altijd centraal. Meer info.

 

Doneer nu  of

Doe mee met de MIND Blue Monday Run 

 

#openup

Met de jaarlijks terugkerende campagne #openup stimuleren we samen met de deelnemende jongeren en BN-ers openheid over psychische klachten, omdat openheid ervoor zorgt dat jongeren eerder aan de bel trekken en hulp zoeken. MIND, Human, FunX, NPO 3 en 3FM roepen jongeren op hun eigen verhaal te delen met de hashtag #openup. Daarnaast vragen we jongeren om niet alleen zelf open te zijn, maar ook om belangstelling te tonen als ze denken dat het niet goed met iemand anders gaat.

 

Doneer nu  of

Doe mee met de MIND Blue Monday Run 

 

MIND Young Panel

Het MIND Young Panel is een community van jongeren, die met hun ervaringskennis de mentale gezondheid in Nederland bespreekbaar willen maken en verbeteren. Samen met hen willen wij ervoor zorgen dat jongeren een duidelijke stem krijgen en openlijk durven te praten over hun ervaringen.

 

Doneer nu  of

Doe mee met de MIND Blue Monday Run 

 

MIND Us

MIND Us bundelt krachten, stimuleert (vernieuwende) initiatieven en zorgt dat mentale problemen van jongeren de juiste aandacht krijgen. Samen met jongeren, beleidsmakers, ondernemers en wetenschappers creëren we een podium waar jongeren zich gezien en gehoord voelen. En waar hun oplossingen leiden tot meer veerkracht en een goede mentale gezondheid. Hare Majesteit koningin Máxima is erevoorzitter van MIND Us.

 

Doneer nu  of

Doe mee met de MIND Blue Monday Run 

 

MIND Last Man Standing

Tijdens dit jaarlijkse evenement staan honderden mensen letterlijk én figuurlijk op voor mensen met psychische problemen. Dit doen zij door maximaal 6 uur lang op een verhoging te blijven staan en hiermee donaties op te halen voor MIND, die zich inzet voor een psychisch gezonde samenleving. Het evenement, de artiesten en deelnemers zorgen samen voor een betere bespreekbaarheid van mentale gezondheid en meer tolerantie ten aanzien van mensen die mentale klachten ervaren. Dit jaar is Last Man Standing op zaterdag 24 september op het Neude in Utrecht en laten we met zijn allen zien waar we letterlijk en figuurlijk voor staan. Binnenkort staan er meer info op de site en kun je je ook aanmelden: http://www.lastmanstanding.nl

 

Doneer nu  of

Doe mee met de MIND Blue Monday Run 

 

MIND Korrelatie

MIND Korrelatie biedt anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. MIND Korrelatie geeft individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online. Bij MIND Korrelatie werken psychologen en maatschappelijk werkers. We luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar passende hulp. Daarnaast biedt MIND Korrelatie Opvang na televisieprogramma’s, beantwoorden ze vragen van collega-hulpverleners, verzorgen telefonische en online opvang voor andere organisaties en zijn een kenniscentrum voor de media.

Praat erover

Het kunnen praten over waar je mee zit is vaak een eerste stap naar verbetering. Heb je zelf behoefte om anoniem te praten over dingen waar je niet goed uitkomt (of ken je iemand die wel een luisterend oor kan gebruiken), dan kun je maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur gratis bellen met een van de professionele hulpverleners van MIND Korrelatie op 0900-1450. Chatten, Whatsappen of mailen kan ook. Kijk op http://www.mindkorrelatie.nl voor meer info.

 

Doneer nu  of

Doe mee met de MIND Blue Monday Run 

 

Wij zijn MIND

Bovenstaande is een kleine greep van de projecten en dingen MIND doet. MIND doet ook onderzoek en adviseert gevraagd en ongevraagd de (lokale, regionale en nationale) overheid op het gebied van mentale gezondheid en wat er nodig is in de GGZ. Op onze website vind je informatie, ervaringsverhalen en tips voor cliënten en naasten die worstelen met psychische aandoeningen. Meer info: www.wijzijnmind.nl

 

Geïnspireerd? Doneer of start zelf een actie! 

 

Doneer nu  of

Doe mee met de MIND Blue Monday Run 

 

Heb je vragen? Neem gerust contact op. Dank voor je interesse, alle inzet en betrokkenheid! 

Hartelijke groeten, het team van MIND