Kwetsbaarheid als kracht (blog 0-50 km)

11-10-2024 | 18:35



DANK

Wat een ongelooflijke motivatie om zoveel lieve berichten en zoveel financiële steun te ontvangen, dat raakt me echt. BEDANKT! 🙏🏼❤️🙏🏼 Het was namelijk best spannend om dit avontuur aan te gaan. En eerlijk is eerlijk: ik heb nog geen 50 km op de teller, dus er moet ook nog flink wat werk verzet worden!🏃🏽‍♀️💪

 

KWETSBAARHEID
Wat ik vaak terug hoor, is dat mensen het bewonderen hoe ik mijn kwetsbaarheid toon door mijn persoonlijke verhaal te delen. Nou, daar heb ik vooraf ook wel een paar dagen over nagedacht - wat al een prestatie op zich is voor iemand die best impulsief is.🙈 Maar ik geloof oprecht dat kwetsbaarheid tonen anderen uitnodigt om hetzelfde te doen. Het schept verbinding en maakt het makkelijker om oprechte, authentieke relaties aan te gaan.

Ik kwam ooit een gedichtje van Shel Silverstein tegen dat me raakte. Het beschrijft zo mooi dat wanneer je je masker afzet en je ware zelf laat zien, de juiste mensen op je pad komen. En wanneer anderen je kwetsbaarheid gek of vreemd vinden, is dat helemaal oké. Dat zegt meer over hen dan over jou. Het gaat erom dat je trouw blijft aan jezelf en openstaat voor de prachtige verbindingen die kunnen ontstaan.

 

350 KM EEN MAKKIE?
De fanatieke hardlopers lachen misschien een beetje om mijn doel van 350 kilometer, maar voor mij is dit echt een serieuze afstand. Ik heb niet het snelle, lichte lichaam van een hinde, maar meer de kracht en stevigheid van een leeuwin. Het duurde even, maar inmiddels ben ik daar trots op, want kracht en uithoudingsvermogen komen in alle soorten en maten.

Al met al wordt het zeker drie keer hardlopen in de week naast mijn krachttrainingen. Ik daag mezelf wel extra uit door alleen de kilometers te tellen die ik buiten loop. Nu we begin oktober zijn en de zon schijnt, voelt dat als een cadeautje. Maar de herfst en de winter komen eraan, en met de bijbehorende weersomstandigheden in het vooruitzicht, wordt dat voor mij echt een flinke uitdaging. Wanneer de dagen korter worden, geniet ik ervan om lekker thuis te zijn. Kaarsjes aan, dekentje over, kopje thee en een goed boek of een luchtige serie - heerlijk! En dan nog naar buiten moeten om te gaan hardlopen in het donker, koud, de regen, oef daar kijk ik niet echt naar uit. Ik denk dat die extra uitdaging om naar buiten te gaan zwaarder wordt dan de kilometers zelf!


BEDELGEDEELTE
En zoals het bij elk goed blog over een goed doel betaamt, komt hier het bedelgedeelte. Als je nog niet hebt bijgedragen en je bent bereid om je portemonnee te trekken, zou dat fantastisch zijn! 🙏🏼 ❤️🙏🏼 Voor meer informatie over mijn actie en om een donatie te doen, kun je hier klikken. Alvast hartelijk dank voor je steun!